• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković dobijao prijeteće poruke?

"Vukoviću je u Sarajevu, na ulici, prišla nepoznata osoba i rekla mu da više ne smije pomagati uhapšenom rođaku"

 Vuković dobijao prijeteće poruke? Izvor: MONDO

Pomoćnik ministra bezbjednosti BiH Vjekoslav Vuković je prije hapšenja dobijao prijeteće poruke zbog pomoći rođaku, koji je uhapšen prije četiri mjeseca u Hrvatskoj, piše zagrebački "Večernji list".

"Vukoviću je u Sarajevu, na ulici, prišla nepoznata osoba i rekla mu da više ne smije pomagati uhapšenom rođaku. On tada, a ni danas ne zna ko je ta osoba koja se nakon upućene poruke udaljila sa mjesta događaja", saznaje list pozivajući se krugove bliske Vukoviću.

Prema istom izvoru, Vuković je neposredno nakon odlaska u Hrvatsku, primio SMS poruku u kojoj je napisano da ne bi trebalo da dolazi u Rijeku, jer mu tamo nije sigurno.

"On je te poruke shvatio kao prijetnje, ali nakon svih ovih događaja, ispostavilo se da ipak nije bila riječ o prijetnji, nego o prijateljskom SMS i upozorenju šta mu se sprema. To je i dokaz kako se njegovo hapšenje dugo pripremalo, a neki ljudi su očigledno znali što će se dogoditi", rekao je jedan od Vukovićevih prijatelja.

Tridesetpetogodišnji Vuković, rukovodilac Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u Ministrstvu bezbjednosti BiH, uhapšen je 16. januara u Rijeci zbog sumnje da je pomagao u pripremi dvostrukog atentata u Rijeci, za šta su kao organizatori već optuženi Ivan Filipović i Robert Dragin.

Vuković se tereti za nabavku oružanih sredstava namjenjenih za počinjenje krivičnog djela u Rijeci.

Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv Filipovića i Dragina u kojoj ih tereti za pokušaj atenata na dvojicu riječkih redara. Njima prijeti maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Prema ovoj optužnici, meta napada trebalo je da budu Adam G. i Davor M. Inače, riječ je o sporu u vezi sa primatom u obezbjeđivanju noćnih klubova u Rijeci.

Vuković je pred istražnim sudijom u potpunosti odbacio optužbe i negirao povezanost sa pokušajem atentata i nabavkom eksploziva kojim je atentat trebalo da bude izvršen.

Istražni sudija mu je odredio jednomjesečni pritvor, a sredinom februara Opštinski sud u Rijeci bi trebalo ponovo da odlučuje o njegovom pritvoru.

Jedan od Vukovićevih advokata Anton Denona izjavio je juče Srni da je njegov klijent razočaran odnosom vlasti u BiH, jer, od kada je u pritvoru, sa njim niko nije kontaktirao niti mu je ponudio bilo kakvu pomoć.

Denona je rekao da je Vuković i dalje uvjeren da je potpuno nevin i da je žrtva, kako je naveo, zakulisanih igara političkog podzemlja.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE