• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: PDP da povuče uslove!

Predsjednik IO SNSD je istakao da je nepolitički, neočekivano i neozbiljno to što je Ivanić juče javno izašao i postavio uslove SNSD-u.

 Radmanović: PDP da povuče uslove! Izvor: MONDO

Predsjednik Izvršnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nebojša Radmanović pozvao je danas članove Partije demokratskog progresa (PDP) da odmah povuku svoje uslove za dalje koaliciono djelovanje, ukoliko žele da ostanu dio vlasti.

Radmanović je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da SNSD ne prihvata uslove PDP-a za koaliciono djelovanje, koje je, kako je naveo, mimo svih političkih principa predsjednik PDP-a Mladen Ivanić javno iznio.

On je istakao da je nepolitički, neočekivano i neozbiljno to što je Ivanić juče javno izašao i postavio uslove SNSD-u.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je juče da razvoj daljih koalicionih odnosa sa SNSD-om zavisi od stava ove stranke prema zaključcima Glavnog odbora PDP-a, kojima je predloženo kako Vlada Republike Srpske /RS/ treba da funkcioniše.

Ivanić je rekao na konferenciji za novinare u Banjaluci da PDP zahtjeva od SNSD-a da podrži inicijativu o snižavanju stope PDV-a za osnovne proizvode, što je do sada, kako je naveo, PDP više puta predlagano.

"Drugi naš zahtjev je da se rebalansom budžeta sredstva za poljoprivredu vrate na šest odsto, kako je strategijom predviđeno i kako je svojevremeno i PDP tražio", rekao je Ivanić.

On je dodao da PDP zahtjeva da se rad Fonda za razvoj istočnog dijela RS "učini više javnim" i da se sa infrastrukturnih projekata Fond usmjeri na zapošljavanje, jer to ključni problem istočnog dijela RS.

PDP traži da se usvoje izmjene zakona o reviziji privatizacije i da se ukine Komisija za reviziju privatizacije, a da se poslovi revizije vrate Glavnoj službi za reviziju privatizacije.

Lider PDP-a je rekao da ova stranka traži od SNSD-a da se zajednički prevaziđu problemi u funkcionisanju lokalne vlasti, kao i da PDP treba da dobije adekvatnu kompenzaciju za mjesta jednog ministra i generalnog sekretara Vlade RS, koji su nakon formiranja Vlade prešli u SNSD.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE