• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Odlazak Lajčaka dobra prilika

Odlazak Lajčaka sa funkcije visokog predstavnika dobra prilika da međunarodna zajednica završi svoju misiju u BiH, smatra predsjednik Vlade RS.

 Dodik: Odlazak Lajčaka dobra prilika Izvor: MONDO


Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je u nedjelju da je prijevremeni odlazak Miroslava Lajčaka sa funkcije visokog predstavnika dobra prilika da međunarodna zajednica završi svoju misiju u BiH i da se razmotri odluka tranformacije OHR u kancelariju specijalnog evropskog predstavnika u BiH.

"Ovo je sjajna prilika da je međunarodna zajednica iskoristi i završi svoju misiju koliko-toliko uspješno. Uukoliko nastavi sa daljim `mrcvarenjem` na planu OHR, mislim da će se u budućnosti vidjeti da je to kompletan debakl", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Premijer RS je rekao da bez obzira u kojem obliku međunarodna zajednica bude prisutna u BiH, ona treba da ima partnerski odnos sa domaćim vlastima uz njihovu saglasnost za takav aranžman.

Dodik je ponovio da se protivi bilo kojim mjerama koje bi podrazumijevale nametnuta rješenja u BiH, jer to, kako je naglasio, nije više moguće, niti će se tolerisati, bez obzira što neki u BiH nastoje da do toga dođe.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE