• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko sve posjeduje lažna dokumenta

Prema grubim procjenama, nekoliko stotina osoba posjeduje lične karte i pasoše Bosne i Hercegovine sa potpuno izmišljenim podacima.

 Ko sve posjeduje lažna dokumenta Izvor: MONDO

U tim dokumentima, prema pisanju sarajevskog "Sana", jedino je slika prava, a svi podaci su izmišljeni – od imena i prezimena, mjesta rođenja, jedinstvenog matičnog broja, adrese prebivališta do broja lične karte i broja pasoša!

Smatra se da su osobe koje imalu lažne isprave ozbiljna prijetnja cijeloj državi, jer im ti dokumenti omogućavaju da vrše kakva hoće krivična djela i da se nekažnjeno izvuku. Policija sa svoje strane radi sve što može da se otkriju te osobe, ali i građani imaju obavezu da pomognu policajcima. Neke od fotografija onih koji imaju falsifikovane lične isprave procurile su u javnost, zajedno s lažnim podacima.

Zanimljivo je da se u tim dokumentima najviše pominje Sarajevo kao grad u kojem su rođeni oni koji su ih, ko zna kakvim vezama i prevarama, dobili.

Tako, primjera radi, postoji lažna lična karta na ime Daliborke Kosanović u kojoj stoji da je rođena u Sarajevu 15. oktobra 1973. i da je nastanjena u Banjaluci. Broj te lične karte je 03GCFf1215, a pasoša na to ime 4607001. U lažnoj ličnoj karti na ime Zorana Kosanovića stoji da je rođen u Sarajevu 1. augusta 1972. i da je nastanjen u Banjaluci. Broj LK je 03GCD7240, a pasoša 4505025.

Lažna je i lična karta na ime Borisa Like u kojoj stoji da je rođen u Sarajevu i nastanjen u Banjaluci, baš kao i Vojina Maksića s istim mjestom rođenja i prebivališta. Isti podaci stoje i u falsisikovanoj ličnoj karti i pasošu na ime Zorana Mihajlovića i Miloša Mikića, zatim ličnim ispravama Nikole Popovića, Vučine Popovića, Saše Rakonjca, Ivana Radivojevića, Aleksandra Stankovića.

U brojnim falsifikovanim dokumentima kao mjesto rođenja onih kojima su izdati navodi se i Bugojno što je naravno lažno. Tako u lažnoj ličnoj karti broj 03GCD4036 i pasošu broj 4531118 na ime Senada Kuča stoji da je rođen u Bugojnu, a nastanjen u Banjaluci. Isto mjesto rođenja i prebivališta stoji i u ličnim ispravama na ime Aleksandra Kuzmanovića.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE