• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozadina hapšenja Vjekoslava Vukovića....

Dževad Galijašević rekao je da je Vuković uhapšen jer je "otišao predaleko u otkrivanju terorističke mreže u BiH" .

 Pozadina hapšenja Vjekoslava Vukovića.... Izvor: MONDO

Ekspertski tim za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala za jugoistočnu Evropi obavijestio je mnoga diplomatska predstavništva zapadnih zemalja o pozadini hapšenja pomoćnika ministra bezbjednosti BiH Vjekoslava Vukovića i pozvao hrvatsko pravosuđe da Vukovića pusti da se brani sa slobode.

Član Ekspertskog tima Dževad Galijašević rekao je da je Vuković uhapšen jer je "otišao predaleko u otkrivanju terorističke mreže u BiH" i da su vlasti u Sarajevu namjeravale da ga u tome zaustave.

Članovi ovog tima Domagoj Margetić, Darko Trifunović i Galijašević na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu iznijeli su tvrdnju da terorističke ćelije u BiH posljednjih mjeseci pojačano djeluju, te da je posljedica toga i Vukovićevo hapšenje, koje na eklatantan način potvrđuje njihovu umrežanost do vrha vlasti i u Zagrebu i u Sarajevu.

Vuković se, tvrde, zamjerio centrima moći u Hrvatskoj i BiH ne zato što je oduzeo 700 državljanstava islamskim teroristima i što je najzaslužniji za njihovu deoprtaciju, već što je namjeravao razotkriti kompletnu arhitekturu te terorističke mreže. To bi, kako navodi Ekspertski tim, moglo kompromitovati istaknute pojedince u Zagrebu i Sarajevu.

"Rukovodilac Sektora za borbu protiv terorizma pri Ministarstvu bezbjednosti BiH Vjekoslav Vuković, koji je nedavno uhapšen u Rijeci pod optužbom da pripada kriminalno-terorističkim miljeu, je providna namještaljaka", smatra Trifunović.

On smatra da su za to odgovorni ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislav Karamarko.

"Sarajevska politička elita od početka devedesetih do danas naslonjena je na moćne političke krugove u Hrvatskoj i zajedno čine važnu logističku kariku u umrežavanju islamskih terorista na ovim prostorima", istakao je Margetić.

On je dodao da svaki terorista i danas sa lakoćom može da pređe međudržavnu granicu Hrvatske i BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE