• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi visoki predstavnik ponovo iz EU?

Novi visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH vjerovatno će ponovo biti Evropljanin.

 Novi visoki predstavnik ponovo iz EU? Izvor: MONDO

Novi visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH vjerovatno će ponovo biti Evropljanin, ali za sada nisu poznata imena potencijalnih nasljednika Miroslava Lajčaka, izjavio je Srni zvaničnik EU.

"Rekao bih da je vjerovatno da će to ponovo biti Evropljanin, kao što je to bilo i do sada. Istina je da su diplomate počele proces potrage za Lajčakovim nasljednikom, ali i dalje je suviše rano", izjavio je zvaničnik iz Brisela koje je želio da ostane anoniman.

Ovaj izvor rekao je da nije upoznat sa mogućnošću da Savjet za implementaciju mira razdvoji funkcije visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH i specijalnog predstavnika EU i sugerisao da će ove funkcije ostati objedinjene.

"Nisam čuo za to. Ono što smo normalno imali do sada jeste takozvani `dvostruki šešir`, odnosno da su visoki predstavnik i izaslanik EU ista osoba", izjavio je zvaničnik EU.

"Nezavisne novine" su objavile, pozivajući se na neimenovani izvor iz međunarodne zajednice u BiH, da se model po kome jedna osoba ima dvojaku ulogu pokazao vrlo neefikasnim i da mandati Kristijana Švarc-Šilinga i Lajčaka nisu donijeli očekivane rezultate.

Lajčak otkazao obraćanje na zajedničkoj sjednici oba doma

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak neće se obratiti na zajedničkoj sjednici oba doma Parlamentarne skupštine BiH koja je zakazana za srijedu, 28. januara, kako je to ranije najavljeno.

Na sjednici će biti razmatrani izvještaji Kancelarije za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji finansijskog poslovanja institucija BiH za 2007. godinu, saopšteno je danas iz Parlamentarne skupštine BiH.

U saopštenju se navodi da je zbog objektivne spriječenosti predsjednik Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Luis Maria de Puig otkazao obraćanje članovima Parlamentarne skupštine BiH, pa se 12. zajednička sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH koja je zakazana za 4. februar neće održati.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE