• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kurkulas zadovoljan saradnjom BiH i EK

Šef Delegacije Evropske komisije u BiH Dimitris Kurkulas zadovoljan je saradnjom vlasti BiH na provođenju Mape puta za liberalizaciju viznog režima.

 Kurkulas zadovoljan saradnjom BiH i EK Izvor: MONDO

Šef Delegacije Evropske komisije u BiH Dimitris Kurkulas zadovoljan je saradnjom vlasti BiH na provođenju Mape puta za liberalizaciju viznog režima, saopšteno je iz Delegacije Evropske komisije u BiH.

Ostalo je još dosta da se uradi na planu borbe protiv korupcije i službi za provođenje zakona, rekao je Kurkulas danas tokom susreta sa ministrom bezbjednosti BiH Tarikom Sadovićem.

Kurkulas je podsjetio na četiri ekspertske misije Evropske komisije koje se očekuju u martu ove godine, a koje će se baviti bezbjednošću dokumenata, upravljanjem granicama, pitanjima migracija i provođenja zakona, uključujući organizovani kriminal i borbu protiv korupcije, navodi se u saopštenju.

Po završetku ovih misija biće održan tehnički sastanak predstavnika Evropske komisije i Radne grupe za liberalizaciju viznog režima, na kojem će biti razmatrane procjene ekspertskih misija, te predstavljen plan za dalji rad.

Finasijska podrška EU za projekte koji se trenutno provode za potrebe Ministarstva bezbjednosti BiH iznosi 18,4 miliona evra, dok je u planu sljedećih 5,4 miliona evra, napominje se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE