• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švedskim ministrima prijete zbog Plavšićeve?

Švedskim ministrima pristižu preteća pisma od bošnjačkih ekstremista koji se protive da Biljana Plavšić bude oslobođena

 Švedskim ministrima prijete zbog Plavšićeve? Izvor: MONDO

U vladu Švedske stiglo je na stotine pretećih pisama od raznih ekstremista iz bošnjačkih organizacija, ali i pojedinaca, u kojima ministrima prijete smrću ukoliko donesu odluku o puštanju na slobodu Biljane Plavšić, izjavio je protojerej Vladislav Rafailović.

Rafailović, jedini čovjek koji svaki drugi dan posjećuje Plavšićevu u zatvoru Hisenberg u Švedskoj, rekao je "Glasu Srpske" da su te pretnje bile razlog što je švedska vlada u decembru odbila molbu da ona ranije bude puštena iz zatvora zbog lošeg zdravstvenog stanja.

"Advokat Biljane Plavšić je rekao da je bio gotovo ubijeđen da će vlasti u Švedskoj donijeti odluku da je puste, ali i da smatra da su pisma i strah bili razlog zašto je zahtev odbijen", rekao je protojerej Rafailović.

On je istakao da Plavšićeva apeluje na sve medije da ne pišu o njoj, jer joj ti tekstovi nanose probleme.

"Nedavno je u jednim beogradskim novinama izašao tekst o njoj u kojem je sve što je objavljeno bila laž. Čak su i nadležni u zatvoru dobili taj tekst, preveden na švedski jezik, i imali su višečasovno zasedanje. Da li će biti negativnih posledica po Plavšićevu zbog tog teksta, tek ćemo da vidimo", kazao je protojerej Rafailović.

On je podsetio da je u tom tekstu navedeno da ona izlazi na slobodu u oktobru, da će konačno dobiti pravo da vikend provede u gradu, da će da je prebace u "paviljon za slobodnjake" i da ima posebne uslove u zatvoru.

"Biljana je veoma tužna zbog tog teksta koji je izašao u jednim novinama iz Beograda jer je čitav tekst velika laž", rekao je Rafailović, navodeći da su Plavšićevoj u zatvoru objasnili da je ne puštaju da izađe u grad zbog njene sigurnosti, iako sve druge zatvorenice imaju to pravo.

"Vlada Švedske trebalo bi da do aprila odluči da li će Plavšićevu pustiti na slobodu nakon što odsluži dve trećine kazne, ili neće", kazao je Rafailović.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE