• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izrael zahvalan na Dodikovoj podršci

Izraelski predsjednik Šimon Peres zahvalio je Miloradu Dodiku na podršci i razumijevanju za tešku poziciju u kojoj se nalazi Izrael i njegovi građani.

 Izrael zahvalan na Dodikovoj podršci Izvor: MONDO

"Želim da izrazim svoju duboku zahvalnost na komentarima iz srca, sadržanim u Vašem pismu od 16. januara", navodi se u pismu koje je Peres uputio premijeru Republike Srpske.

Peres naglašava da su Dodikove riječi podrške značajne i još ih dublje naglašava zajednička bol i patnja koji su naneseni jevrejskom i srpskom narodu.

"Nalazimo se na osjetljivoj raskrsnici koju definišu izazovi terorizma i ekstremnog fundamentalizma, sa kojima moramo da se suočavamo. Naš cilj je da postignemo dogovor koji će poslužiti kao fer i održivo rješenje i omogućiti narodu Izraela, kao i narodima u regionu u cjelini, da žive u miru, bezbjedno i da napreduju u budućnosti. Možemo samo da se molimo da se ova želja i pretvori u stvarnost", istakao je Peres.

Izraelski predsjednik zahvalio je premijeru Dodiku što "predstavlja glas Srba koji žive u RS".

"U nadi da će biti napisano novo poglavlje u kojem će sukobe zamijeniti sloga, šaljem Vam svoje najiskrenije lične pozdrave", kaže se na kraju Peresovog pisma upućenog Dodiku.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik uputio je 16. januara pismo podrške izraelskom predsjedniku Šimonu Peresu, u kome je izrazio razumijevanje za tešku poziciju u kojoj se nalazi Izrael i njegovi građani.

Premijer RS izrazio je punu podršku nastojanjima da se osigura bezbjednost i mir narodu Izraela i nadu da će uskoro biti pronađeno dugoročno mirno rješenje za sukob u kome se Izrael nalazi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE