• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasador Gvineje nepoželjan u BiH

Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici donijelo odluku o proglašenju nepoželjnim u BiH ambasadora Gvineje Bisao Diziderija de Koste.

 Ambasador Gvineje nepoželjan u BiH Izvor: MONDO

Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici donijelo je odluku o proglašenju nepoželjnim u BiH ambasadora Gvineje Bisao Diziderija de Koste, na osnovu materijala Ministarstva inostranih poslova BiH koji govori o prevarama koje je počinio.

Predsjedavajući Predsjedništva Nebojša Radmanović na konferenciji za novinare izjavio je da na sjednici nije donijeta odluku o podnošenju zahtjeva BiH generalnom sekretaru NATO-a za ulazak u Akcioni plan za punopravno članstvo (MAP).

"Na dnevnom redu sjednice bio je prijedlog za podnošenje zahtjeva BiH generalnom sekretaru NATO-a za ulazak u MAP, ali nije donesena odluka o apliciranju, jer smatramo da će sljedeći samit NATO-a biti svečarskog karaktera i da neće biti govora o ovim pitanjima. Zato smo zaključili da podnošenje aplikacije još nije neophodno", rekao je Radmanović.

Predsjedništvo je razmatralo i Prijedlog zakona o spoljnim poslovima BiH o kome nije postignut jedinstven stav, zbog primjedbi.

"Primjedbe su i opšte i pojedinačne, od toga koliko je zakon ustavan do primjedaba na ne neke članove zakona", rekao je Radmanović.

On je dodao da je dogovoreno da savjetnici kabineta sva tri člana Predsjedništva BiH usaglase mišljenje Predsjedništva o ovom zakonu, nakon čega će prijedlog zakona moći da ide u parlamentarnu proceduru.

Predsjedništvo BiH donijelo je danas odluku da predsjedavajući Radmanović učestvuje na Konferenciji o bezbjednosti koja će biti održana u Minhenu od 6. do 8. februara.

Na današnjoj sjednici utvrđen je i prijedlog izmjena i dopuna okvirnog plana posjeta na nivou Predsjedništva BiH za 2009. godinu, a od Ministarstva inostranih poslova BiH zatražen je prijedlog plana posjeta za ovu godinu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, ministra inostranih poslova i drugih zvaničnika BiH koji odlaze u zvanične posjete u inostranstvo.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE