• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Nema garancija za teritoriju RS

Lider Demokratske partije skeptičan je kada je u pitanju posljednji dogovor lidera, smatra da RS neće teritorijalno ostati onakva kakva je sada

 Čavić: Nema garancija za teritoriju RS Izvor: MONDO

Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić rekao je da posljednji dogovor lidera SNSD-a, SDA i HDZ BiH postignut u Banjaluci ne sadrži garancije da će Republika Srpska /RS/ teritorijalno ostati onakva kakva je sada i kako je definisana Dejtonskim sporazumom.

"Priča o novim mapama je `opasan eksperiment` i sreća da niko nema kapaciteta da to izvede", rekao je Čavić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je fiskalizacija u RS "dobra namjera", ali smatra da projektovane efekte povećanja budžeta neće donijeti, stimulisaće korupciju, odvojiti veliki dio obrtnog kapitala za plaćanje fiskalnih kasa i dovesti do zatvaranja radnji i prebacivanja poslovanja u graničnim sredinama u FBiH.

Čavić smatra da putem fiskalizacije nije moguće utvrditi krajnju potrošnju koja predstavlja osnov za obračun i raspodjelu PDV-a i dodao da je "nezapamćeno da su fiskalne kase uvedene i u veleprodajama".

Poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Momčilo Novaković rekao je da neće podržati zakon o državnoj imovini koji bi bio urađen na osnovu dogovora trojice lidera.

On je rekao da je, prema dogovoru trojice lidera, i rješavanje pitanja statusa Brčkog neprincipijelno i naglasio da ovo pitanje mora "proći" Narodnu skupštinu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE