• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spona: Srbi da napuste institucije BiH

Srpski pokret nevladinih organizacija (Spona) smatra da srpski predstavnici treba da se povuku iz institucija BiH ako se nastavi pritisak na RS.

 Spona: Srbi da napuste institucije BiH Izvor: MONDO

Spona smatra i da treba preispitati neophodnost učešća srpske strane u pregovorima o ustavnim promjenama.

"Ako je neophodna izmjena Ustava BiH, onda se mora ugraditi odredba `pravo naroda na samoopredjeljenje do otcjepljenja` jer je to jedina garancija opstanka srpskog naroda u ovakvoj BiH", rekao je predsjedavajući Spone Branislav Dukić u Banjaluci na vanrednoj konferenciji za novinare povodom podnošenja prijave protiv premijera RS Milorada Dodika i nekoliko ministara.

Dukić je rekao da Spona traži da hitno bude održan sastanak svih srpskih stranaka u RS da bi bio zauzet zajednički stav u vezi sa novonastalom situacijom i nastavkom ustavnih promjena.

"Pregovori o ustavnim promjenama mogu se nastaviti samo uz usaglašenu platformu svih srpskih političkih subjekata, a nikako sa stavom samo jedne stranke ili manjeg dijela stranaka", istakao je Dukić.

Prijavu protiv premijera Milorada Dodika, nekoliko ministara i drugih lica iz RS Sipa je podnijela zbog navodne štete budžetima RS i BiH od 145 miliona KM.

Na poziv predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića sutra bi u Mostaru trebalo da bude održan sastanak na kome će lideri SNSD-a i SDA BiH Milorad Dodik i Sulejman Tihić sa svojim domaćinom razgovarati o prijedlozima za ustavnu reformu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE