• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selo u snježnoj blokadi

Mještani sela Raševo u opštini Milići treći dan rade na raščišćavanju snježnih nanosa koji su ovo selo praktično odsjekli od drugih dijelova opštine.

 Selo u snježnoj blokadi Izvor: MONDO

Predsjednik Mjesne zajednice Raševo Besim Mustafić  je naglasio da zbog snježne blokade učenici starijih razreda, koji nastavu pohađaju u osnovnoj školi u Konjević polju, već treći dan ne idu u školu, dok su osnovci od prvog do četvrtog rezreda tek danas krenuli na nastavu, nakon što su mještani uspjeli da očiste put do seoske škole

"Situacija je najteža u posljednjih pet, šest godina. Snježni nanosi na pojedinim mjestima dostigli su visinu i do dva metra. Pokušali smo sopstvenim snagama i svim raspoloživim sredstvima da očistimo putnu komunikaciju i deblokiramo selo, ali nam to nije uspjelo. Očekujemo od opštinskih vlasti i nadležnih službi u Milićima da nam pomognu", naglasio je Mustafić.

Selo Raševo nalazi se na obodima planine Udrč, gdje su snježne padavine u proteklih nekoliko dana bile intenzivne

Snabdijevanje strujom i vodom za sada je uredno, a hrane ima dovoljno jer su mještani, poučeni iskustvima iz ranijih godina, blagovremeno obezbijedili zalihe dovoljene za duži vremenski period.

Snijeg i poledica onemogućile su i odvijanje autobuskog saobraćaja prema Foči, javio je dopisnik Srne.

Prošle noći na autobusku stanicu u Foču nisu došli prolazni autobusi koji saobraćaju na liniji Trebinje - Beograd i Herceg Novi - Sarajevo, zbog mećave i niskih temperatura na prevoju Čemerno.

Prema informacijama iz preduzeća "Peđaturs", jutros je otkazan i polazak autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Foča - Beograd.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE