• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladić ljetovao u Reževićima?

Službe bezbjednosti intenzivno traže Ratka Mladića i gotovo svakodnevno dolaze do podataka o skrivanju najtraženijeg haškog optuženika.

 Mladić ljetovao u Reževićima?  Izvor: MONDO

Sklapajući sve te "operativne" kockice u mozaik koji bi trebalo da dovede do lociranja i hapšenja Mladića, bezbednosne strukture došle su do novih detalja iz vremena kada se nekadašnji prvi čovek Vojske RS krio u Crnoj Gori, pišu "Novosti".

"Odbjegli general bio je 15 dana na crnogorskom primorju - u Reževićima 1997. godine. Mladić je u Reževićima iznajmio veliku dvospratnu kuću gde je odsjeo, dok je obezbjeđenju naredio da boravi i spava u šatoru pored te vile", navode izvori "Novosti" najnovija saznanja.

Više od deset ljudi, koji su čuvali odbjeglog generala, pobunilo se da ne može da spava u šatoru zbog neudobnosti i velike vrućine, ali, kako tvrde sagovornici lista, nije vrijedilo - Mladić im nije dozvolio ulazak u kuću.

"Obezbjeđenje je tražilo da uđe bar na prvi sprat, dok bi general ostao na drugom, ali Mladić nije imao razumijevanja za svoje jatake već je nastavio da se sam baškari u ogromnoj kući", prenose izvori "Novosti".

Osim što su morali da spavaju u šatoru, jataci su bili nezadovoljni i zbog niske naknade koju su dobijali od generala za njegovo čuvanje, saznaju "Novosti".

Obezbjeđenje je dobijalo platu od 100 tadašnjih njemačkih maraka za 15 dana čuvanja. Bili su ljuti zbog niske zarade, jer su znali da se ogroman novac prikuplja za Mladićevo skrivanje.

Odbjegli general planirao je, inače, duži ostanak u Crnoj Gori, ali je na ljetovanju ostao samo 15 dana, iako je kuću iznajmio na dosta duži period.

"Crnogorske vlasti su se uskomešale kada su saznale da je Mladić na njihovoj teritoriji. General je osjetio opasnost za bezbjednost i u strahu od eventualnog hapšenja iznenada prekinuo ljetovanje i vratio se u Beograd", tvrde sagovornici "Novosti".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE