• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgođeno suđenje Živku Budimiru

Suđenje predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru odgođeno je zbog sjednice federalne Vlade na koju je pozvan i Budimir.

Budimir je optužen za nedozvoljeno posjedovanje oružja, a suđenje je bilo zakazano za danas u Opštinskom sudu u Sarajevu.

Budimirov advokat Ragib Hadžić izjavio je da je obavijestio Sud da su nastupile okolnosti objektivne spriječenosti njegovog branjenika da prisustvuje današnjem suđenju i da je sudija u predmetu Lejla Konjić uvažila njegovu molbu da se suđenje odgodi.

"Sjednica Vlade na kojoj će biti raspravljano o iznalaženju rješenja nakon smjene federalnog ministra finansija Anta Krajine, a na koju je pozvan gospodin Budimir, počinje u 10.00 časova, dok je početak suđenja bio zakazan za 11.00 časova", objasnio je Hadžić razloge zbog kojih je zatraženo odgađanje suđenja.

On je dodao da će Sud naknadno zakazati novi termin.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH su, prilikom pretresa Budimirove kancelarije u zgradi Predsjedništva BiH 26. aprila prošle godine, pronašli pištolj "češka zbrojevka" za koji, navodno, ne posjeduje odobrenje.

Na ročištu za izjašnjenje o krivici, održanom 1. jula, Budimir se izjasnio da nije kriv.

Budimir je 3. januara smijenio Krajinu sa mjesta ministra finansija FBiH, što je izazvalo blokadu brojnih finansijskih aktivnosti u FBiH, ali ugrožava i nastavak kreditnog aranžmana BiH sa MMF-om.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE