• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parlament BiH o obaveznom vojnom roku?

Peticiju o služenju obaveznog vojnog roka podržalo 7.000 građana, a Parlament BiH uskoro bi mogao razmatrati ovo pitanje.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH uskoro bi mogao da raspravlja o uvođenju služenja obaveznog vojnog roka u Oružanim snagama BiH, jer je peticiju o ovom pitanju u Federaciji BiH za nekoliko dana podržalo 7.000 građana.

Građanin Tešnja Haris Tahić pokrenuo je preko interneta potpisivanje peticije kojom se od parlamentaraca BiH zahtijeva da što prije donesu odgovarajući prijedlog zakona kojim bi svi vojno sposobni mladići iz Republike Srpske i FBiH bili dužni da služe vojni rok, piše "Pres Republike Srpske".

Tahićevu peticiju je za samo 48 časova od pokretanja potpisalo skoro 6.000 Bošnjaka, a juče se taj broj povećao za još hiljadu. Svaka građanska inicijativa koju podrži najmanje 50.000 ljudi mora biti uvrštena u dnevni red Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić kaže da srpski predstavnici u organima BiH ni po koju cijenu neće prihvatiti donošenje zakona kojim bi se u BiH ponovo uvelo služenje obaveznog vojnog roka, "makar takvu inicijativu podržalo i 100.000 Bošnjaka".

Ona smatra da je riječ o smišljenom podizanju tenzija od onih koji u poslednje vrijeme na sve načine pokušavaju da naude Republici Srpskoj i da će politički predstavnici morati dobro da razmisle o adekvatnom odgovoru.

"Umjesto što Bošnjaci razmišljaju o uvođenju obaveznog vojnog roka, bilo bi mnogo pametnije da se aktualizuje priča o potpunoj demilitarizaciji BiH", smatra Majkićeva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE