• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čestitke" stigle i srpskim pripadnicima OS

Pripadnici Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda primili neprimjerene "čestitke" za Dan Republike Srpske.

Najmanje nekoliko stotina, moguće i tri hiljade pripadnika Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda, primili su neprimjerene "čestitke" za Dan Republike Srpske sa fotografijom leševa i porukom "ovo su njeni temelji", piše list "Pres Republike Srpske".

Prema navodima ovog lista, neki od pripadnika Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda su potvrdili da su "čestitku" dobili u koverti na kojoj su uz njihova imena i prezimena napisani i interni podaci iz jedinica u kojima su raspoređeni, što je podatak koji predstavlja vojnu tajnu.

"To, prema riječima naših sagovornika, upućuje na zaključak da je neko iznutra kreatorima `čestitki` dostavio strogo povjerljive podatke o Srbima u sastavu Oružanih snaga BiH", piše "Pres".

Jedan od oficira iz Oružanih snaga BiH rekao je da postoji strah da je u pitanju koordinisana akcija 25 bošnjačkih nevladinih organizacija sa nekim iz Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga.

On kaže i da je veliki broj Srba uznemiren zbog toga što je neko od njihovih kolega otkrio vrlo povjerljive podatke o njima, a što je unijelo dodatno nepovjerenje unutar cijelog odbrambenog sistema BiH.

Zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac rekao je da, prema njegovim informacijama, nije tačno da su "čestitke" poslate na adrese tri hiljade ljudi, nego ukupno 200 do 250, te da nije siguran da je neko zloupotrijebio interne podatke, već da se do imena i prezimena došlo na drugačiji način, odnosno, da je neko iz pojedinih jedinica dostavio podatke.

(Srna, Foto: atv.bl)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE