• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Incko da ispravi grešku ili da ode iz BiH"

Košarac pozvao Incka i njegovu kancelariju da hitno povuku poteze koji bi doveli do rješenja aktuelne krize u FBiH izazvane odlukama Budimira.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac pozvao je visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka i njegovu kancelariju da hitno povuku poteze koji bi doveli do rješenja aktuelne krize u Federaciji BiH izazvane odlukama predsjednika tog entiteta Živka Budimira.
"Gospodin Incko treba da 'pokusa čorbu koju je prije tri godine sam zakuvao' intervenišući u procesu formiranja vlasti u FBiH i dovodeći Budimira u fotelju predsjednika tog entiteta. Incko, dakle, treba da ispravi sopstvenu grešku i počisti svoje dvorište ili da podnese ostavku i ode iz zemlje", poručio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je ocijenio da je očigledno da ni Incko, baš kao ni njegovi prethodnici nisu spremni da priznaju činjenicu da intervencionizam, odnosno direktno miješanje međunarodnih zvaničnika u političke poslove u BiH predstavlja katastrofalno pogrešnu politiku, koja je ostavila teške posljedice po funkcionisanje zemlje i ružnu naviku vodećih političara u Sarajevu da se oslanjaju na pomoć stranaca.

"Premijer FBiH Nermin Nikšić u pravu je kada kaže da bi visoki predstavnik i OHR drugačije reagovali da je krizu izazvala Republika Srpska, a ne Inckov miljenik Živko Budimir. Naravno da visoki predstavnik i OHR ne mjere stvari istim aršinima, čak i u situaciji kada greške federalnih zvaničnika prijete da ugroze funkcionisanje sistema javnih finansija u cijeloj zemlji", upozorio je Košarac.

On je dodao da očekuje da će premijer Nikšić i njegova Vlada do kraja ove sedmice riješiti krizu koja utiče na realizaciju aranžmana sa MMf-om.

"Nadam se da će u tome imati podršku onih koji su ustoličili Budimira na poziciju predsjednika FBiH i tako nanijeli ogromnu štetu svim građanima tog entiteta, a evo i cijele BiH", zaključio je Košarac.

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE