• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anticivilizacijski čin roditelja u Vrbanjcima

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija rekao da je anticivilizacijski čin to što rade roditelji bošnjačke djece u Vrbanjcima

"Postajemo degutantni u obrazloženjima do koje mjere idu pojedini zahtjevi da se opstruiše jedna opšta civilizacijska vrijednost - pohađanje škole", izjavio je Mutabdžija tokom posjete Mrkonjić Gradu.

On je rekao da neće više davati izjave o ovom pitanju, ali da će se vrlo brzo oglasiti i iznijeti sva saznanja, te nedvosmislen i jasan stav o ovome.

U svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počela je danas nastava u drugom polugodištu. U školu u Konjević Polju danas je došlo 45 učenika koji su redovno pohađali nastavu u prvom polugodištu, dok ostalih oko 100 učenika čiji roditelji bojkotuju nastavu od početka školske godine, nije došlo na nastavu, jer im roditelji ne dozvoljavaju, rekla je Srni vršilac dužnosti direktora ove škole Snežana Stević.

U područnoj školi u Vrbanjcima djeca bošnjačke nacionalnosti jutros nisu krenula na nastavu, izjavila je Srni direktor kotorvaroške Osnovne škole "Sveti Sava" Slađana Šubara.

Roditelji djece koji bojkotuju nastavu u Konjević Polju tražili su da se promijeni sastav Školskog odbora, obezbijedi pijaća voda što je učinjeno, te da se uvede nacionalna grupa predmeta za niže razrede, jer u višim razredima se već odavno u ovoj školi iz nacionalne grupe predmeta primjenjuje program Tuzlanskog kantona.

Početkom decembra bio je postignut dogovor između Ministarstva prosvjete Republike Srpske i predstavnika tih roditelja da prekinu bojkot i pošalju djecu u školu i da učenici nižih razreda na dodatnim časovima uče razliku gradiva iz maternjeg jezika i istorije gdje postoje male razlike u odnosu na program Tuzlanskog kantona, ali taj dogovor roditelji bošnjačke djece nisu ispoštovali, iznoseći stalno nove zahtjeve i ucjene.

(Srna, Foto: Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE