• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekskurzije za male maturante samo u okviru RS

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija promovisao ideju da ove godine ekskurzije za male maturante budu organizovane u okviru RS.

"Došao sam da promovišem zajedničku ideju ministarstava obrazovanja i trgovine i turizma - da mali maturanti koji završavaju osnovnu školu neće ove godine ići na ekskurzije izvan Republike Srpske, što znači da moramo biti dobro organizovani i omogućiti da što bolje upoznaju svoju bližu i dalju okolinu", izjavio je Mutabdžija novinarima.

On je izrazio nadu da će u Mrkonjić Gradu i okolini biti turističkih i ugostiteljskih kapaciteta gdje će djeca iz drugih krajeva moći doći, te zahvalio predstavnicima opštine sa kojima je, kako je rekao, imao vrlo konstruktivan razgovor.

Mutabdžija je naveo da je riječ o opštini koja je vrlo kvalitetno riješila pitanje obrazovanja na svim nivoima od predškolskog da srednjeg.

"Znamo da se ovdje organizuje veoma kvalitetan dječiji festival i da postoji uspješno amatersko pozorište. Želimo da podržimo manifestacije u malim sredinama projektima koje finansiramo na nivou Republike putem velikog konkursa koji smo raspisali početkom ovog mjeseca i koji će biti otvoren do polovine februara", istakao je Mutabdžija.

On je poručio da se kultura stvara i provodi i u manjim sredinama, te da je Ministarstvo tu da pruži podršku.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić zahvalila je Mutabdžiji što je prvog dana drugog polugodišta posjetio baš ovu opštinu.

Mutabdžija će danas razgovarati i sa direktorima Mašinske škole i Gimnazije, kao i sa direktorom sportsko-kulturnog centra "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu.

(Srna, Foto: Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE