• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CJB Banjaluka: Policija ima iste aršine

Pripadnici CJB Banjaluka imaju iste aršine prilikom rasvjetljavanja krivičnih djela bez razlike o kome je riječ, rečeno je Srni u ovom centru.

Povodom izjave narodnog poslanika iz SDS-a i predsjednika Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za bezbjednost Nenada Stevandića da policija nema iste aršine prilikom rasvjetljavanja slučaja, navodeći napad na njegovu imovinu, iz Centra poručuju da takve tvrdnje nisu tačne.

U CJB-u Banjaluka s ciljem istinitog informisanja javnosti podsjećaju da su odmah po Stevandićevoj prijavi 7. oktobra prošle godine, izašli na lice mjesta u Ulici Stevana Prvovjenčanog i konstatovali oštećenja njegove imovine.

Policija je na licu mjesta utvrdila da je nepoznato lice ili više njih, bacilo dva kamena u dvorište porodične kuće Stevandića i tom prilikom oštetilo automobil "pežo 206", vlasništvo porodice Stevandić, i fasadu na porodičnoj kući, čime je počinjeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

Policija po prijedlogu oštećenog preduzima sve potrebne mjere i radnje kako bi razotkrila počinioce.

U CJB-u ističu da nažalost treba reći da je Stevandić ugrozio ovu istragu tako što je izmijenio mjesto događaja, a vozilo na koje je bačeno kamenje prilikom uviđaja nije zatečeno na licu mjesta, već je policija uviđaj nad vozilom izvršila na parkingu Kliničkog centra Banjaluka gdje je bilo prevezeno.

Iz CJB-a Banjaluka podsjećaju da su se oštećeni prvobitno izjasnili da ne žele krivično gonjenje izvršioca, te da je policija, imajući u vidu funkciju koju obavlja Stevandić, nastavila istragu.

Stevandić je iskaz promijenio 25. oktobra prošle godine, ipak tražeći krivično gonjenje.

U toku daljeg dokazivanja i rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela izvršena je kriminalistička obrada nad nekoliko lica i o svemu je obaviješteno banjalučko Okružno tužilaštvo.

Kako je izvršilac ovog krivičnog djela i dalje nepoznat pripadnici Policijske stanice Banjaluka – Obilićevo nastavljaju aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE