• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nemam zajedničko vlasništvo sa Đurićem"

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da nema nikakvo zajedničko vlasništvo sa uhapšenim vlasnikom "Zekstre" Draganom Đurićem.

Dodik tvrdi da Đurića poznaje kao privrednika, ali da je njegov principijelan stav da svi koji su kršili zakon treba da odgovaraju.

Onje podsjetio da je bio počasni predsjednik Košarkaškog kluba "Partizan" i da je tako upoznao Đurića, koji je bio predsjednik Fudbalskog kluba "Partizan".

"Moj principijelan stav je da svi koji su kršili zakon treba da odgovaraju, ma o kome da je riječ, pa makar to bio i Milorad Dodik", rekao je predsjednik Republike Srpske novinarima u Beogradu.

Dodik je naveo da nema potrebu da odgovara na spekulacije o zajedničkom vlasništvu sa Đurićem, a da poštuje rad pravosudnih organa Srbije.

Na pitanje da li će biti pokrenut postupak protiv Đurića i u Srpskoj ako se utvrde neke krivične radnje, Dodik je rekao da u Srpskoj postoji politička podrška za procesuiranje svih za koje zvanični organi utvrde da su kršili zakon, bez obzira na ime, prezime i na to šta rade.

On je podsjetio da u Srpskoj već odavno postoji Specijalno tužilaštvo, čijim radom, kako je naglasio, nije sasvim zadovoljan, ali da je on kao političar stvorio zakonske uslove za njegovo funkcionisanje.

Vlasnik "Zekstre" Dragan Đurić uhapšen je 13. januara, a krivična prijava protiv njega podnesena je 27. decembra prošle godine.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Đurića u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda" zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica "Zekstra" i "Bankom" pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE