• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vitezit": Direktor smijenjen, štrajk u toku

Nadzorni odbor "Vitezita" smijenio je, na zahtjev Vlade FBIH i radnika ovog preduzeća, direktora Peru Džepinu, potvrđeno je iz Štrajkačkog odbora.

Odluka o novom vršiocu dužnosti direktora trebalo bi da bude donesena danas, što bi trebalo da omogući nastavak pregovora sa radnicima i pokretanje proizvodnje.

Radnici proizvodnih postrojenja "Vitezita" nastavili su generalni štrajk, dok su se zaposlenici Službe unutrašnje bezbjednosti vratili na posao, prenose federalni mediji.

Konačna odluka u budućnosti ovog preduzeća biće donesena nakon analize koju će provesti posebna inspekcija federalne Direkcije za namjensku industriju.

Radnici "Vitezita" tražili su plate i novu upravu, a predsjednik Nadzornog odbora Muhamed Rebihić mogućnost izlaska iz agonije koja traje petnaestak godina.

Na jučerašnjem sastanku zatraženo je imenovanje kandidata za vršioca dužnosti direktora "Vitezita", a kao druga opcija pomenuto je pokretanje stečaja.

Rebihić je rekao da se zbog nedostatak obrtnog kapitala i kvalifikovane radne snage ova firma suočava s nekoliko desetina miliona maraka duga, bez kamata, od čega je pet miliona samo za električnu energiju.

(Srna, Foto: BHRT)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE