• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predložen pritvor za Stijakovića i Dujića

Danijelu Dujiću (26) i Robertu Stijakoviću (26) iz Gradiške predložen je pritvor zbog sumnje da su umiješani u ubistvo vlasnika lokala "Kazablanka"

Okružno tužilaštvo Banjaluka predložilo je određivanje pritvora Danijelu Dujiću (26) i Robertu Stijakoviću (26), osumnjičenim za ubistvo, odnosno podstrekavanje na ubistvo Robertovog oca Radovana, vlasnika kafe bara "Kazablanka" u Kočićevu kod Gradiške.

Portparol Okružnog tužilaštva Maja Đaković-Vidović rekla je Srni da je Dujić osumnjičen da je počinio krivično djelo teško ubistvo.

Ona je navela da je mjera pritvora za Stijakovića predložena zbog sumnje da je počinio krivično djelo podstrekavanje na krivično djelo teško ubistvo u sticajem sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, postojanja bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te što bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo narušavanje javnog reda i mira.

Mjere pritvora predložene su i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10. godina ili teža kazna, koja je posebno teška, s obzirom na način izvršenja.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Dujić je osumnjičen da je uz pomoć i na nagovor Roberta Stijakovića u srijedu, 22. januara, ubio Radovana Stijakovića.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka Mladen Marić rekao je juče na vanrednoj konferenciji za novinare da je sin nastradalog iz koristoljublja organizovao i podstrekavao ubistvo oca i da su izršioci priznali krivično djelo.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE