• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Nagrade najboljim srednjoškolcima

Povodom Svetog Save uručene nagrade od po 150 KM i prigodne knjige za 17 najboljih učenika srednjih škola iz Banjaluke

Povodom školske slave Svetog Save, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović uručio je danas nagrade od po 150 KM i prigodne knjige za 17 najboljih učenika srednjih škola iz ovog grada.

Gavranović je podsjetio da grad tradicionalno u dane svetosavlja promoviše najbolje učenike srednjih i osnovnih škola.

"Banjaluka na ovaj način želi da promoviše rezultate mladih koji su najbolji i koji svoje rezultate potvrđuju i verifikuju na brojnim takmičenjima u regionu, okruženju i širom Evrope", rekao je Gavranović novinarima.

On je dodao da će ove godine oko 1.400 studenata i učenika dobiti stipendije grada Banjaluka, napominjući da su ugovori u distribuciji i da će studentima i učenicima biti dostavljeni do 10. februara.

Pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Zdravko Marjanović rekao je novinarima da resorno ministarstvo svake godine izdvaja značajna sredstva za stipendije studenata, navodeći da je prošle godine za ove namjene izdvojeno oko dva miliona KM.

On je dodao da će predstavnici Ministarstva danas posjetiti nekoliko škola i centralnih manifestacija u opštinama Srpske.

Učenik četvrtog razreda Elektotehničke škole "Nikola Tesla" Predrag Petrović zahvalio je za nagradu, ističući da će ona biti veliki podsticaj za njega.

"Planiram da upišem Elektrotehnički fakultet i da ga završim što boljim prosjekom", rekao je Petrović, koji je više puta nagrađivan na takmičenjima iz struke.

Učenik četvrtog razreda Ekonomske škole Miloš Kovačević rekao je da grad Banjaluka nagrađivanjem postiče mlade ljude na veće zalaganje, te da će on nakon srednje škole upisati Fakultet političkih nauka.

Današnjoj svečanosti dodjele nagrada najboljim srednjoškolcima prisustvovali su i pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Slavica Kuprešanin i ombudsman za djecu Republiuke Srpske Nada Grahovac.

Prema podacima Odjeljenja za društvene djelatnosti, u Banjaluci ima 11.000 srednjoškolaca, 16.000 osnovaca i oko 24.000 studenata.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE