• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko: Povrede gradjana zbog poledice

Na brčanskim trotoarima tokom vikenda povrijeđeno je 16 građana usljed pada na ledu, potvrđeno je danas u Opštoj bolnici Brčko.

Iako je od prestanka padavina na području Brčko distrikta proteklo 48 časova mnoge brčanske ulice ni danas nisu očišćene od snijega, a trotoari su pod ledom.

Direktor Javnog preduzeća "Putevi Brčko" Dragan Marinković rekao je da se firma "Roud ing" iz Gračanice, koja je na tenderu dobila posao zimskog održavanja brčanskih ulica, nije pokazala na visini zadatka.

On smatra da je problem, najvjerovatnije, nastao jer izvođač u datom trenutku nije raspolagao dovoljnim ljudstvom i tehnikom za područje Brčkog da bi mogao intervenisati prije spuštanja temperature.

"Istina, ni niska temperatura koja je uslijedila odmah nakon prestanka padavina nije im išla na ruku, jer se stvorila ledena kora, a natrijum-hlorid ne djeluje na temperaturama ispod minus sedam stepeni", rekao je Marinković.

Predstavnici preduzeća "Roud ing" na današnjem sastanku pozvani su da završe preuzetu obavezu, nakon čega je angažovana dodatna radna snaga na čišćenju leda sa trotoara.

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE