• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slobodan Popović napustio SDP

Slobodan Popović podnio je ostavku na stranačke funkcije u SDP BiH i najavio da će kraja ovog saziva Skupštine RS djelovati kao nezavisni poslanik.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slobodan Popović uputio je danas zahtjev banjalučkom Gradskom odboru, Glavnom odboru i Predsjedništvu SDP-a BiH da ga izbriše iz evidencije ove stranke i da podnosi ostavku na mjesto člana Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a BiH.

Popović je izjavio da je obavijestio Narodnu skupštinu Srpske da više nije član poslaničkog kluba SDP-a BiH - SDA u parlamentu, te da će do kraja ovog saziva parlamenta djelovati kao nezavisan poslanik.

"Nisam više spreman da dozvolim nikome, pa ni rukovodstvu SDP-a BiH, na čelu sa predsjednikom Zlatkom Lagumdžijom, da sa mnom briše pod i da me ponižava intelektualno, ljudski i politički, jer bi u tom slučaju izgubio ono što ima svaki čovjek - samopoštovanje", istakao je Popović.

On je pojasnio da se na ovaj korak odlučio jer mu je Lagumdžija na sjednici Predsjedništva stranke poručio "da na njega više ne računaju", dodajući da je bio jedini koji nije pozvan na dva skupa koje je održao SDP BiH, iako je član Predsjedništva, Glavnog odbora i poslanik SDP-a BiH u parlamentu Srpske.

"Vrhunac priče je kada je Predsjedništvo SDP-a donijelo odluku da se, zbog nepoštivanja odluka Predsjedništva i zbog samovolje, pokrene inicijativa za mojom smjenom na poziciji šefa kluba poslanika SDP-a BiH u parlamentu Srpske", istakao je Popović.

On je napomenuo da je "kap koja je prelila čašu" to što su unutar stranke, prije nego što je provedena procedura njegove smjene sa pozicije šefa kluba, kružile priče da "pored živog i nesmijenjenog šefa kluba" već postoji drugi šef kluba.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE