• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica zbog krijumčarenja skanka

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv osam osoba koji se terete za međunarodno krijumčarenje više desetina kilograma opojne droge "skank".

Optuženi se terete da su kao organizovana grupa, zajedno sa njima poznatim licima iz BiH, Crne Gore i Albanije, radi sticanja materijalne koristi, tokom 2013. godine vršili neovlaštenu međunarodnu kupoprodaju, prenos i krijumčarenje, te posredovanje u daljoj međunarodnoj prodaji droge marihuana - "skank" u količinama od više desetina kilograma.

Vrijednost te droge na ilegalnom narko-tržištu dostiže iznos od nekoliko stotina hiljada KM, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženica je podignuta protiv državljana Crne Gore Marka Božinovića i Roberta Ljiljka i državljana BiH Momčila Mijanovića, Odeseja Fofilosa, Vanje Kenjića, Veisa Huskovića, Davora Vukovića i Predraga Ratkovića.

Prema navodima optužnice, optuženi su u više navrata, od lica sa područja Albanije i Crne Gore, nabavljali opojnu drogu u različitim količinama, nekada i po 20 kilograma, nakon čega su u međusobnom dogovoru, te u dogovoru sa drugim licima, prepakovali drogu i skrivali na različita posebno napravljena mjesta u automobilima, te drogu krijumčarili u BiH, kao i dalje prema zemljama Evropske unije.

Nakon krijumčarenja droge, ona je u BiH skrivana na različitim lokacijama, nakon čega je dogovarano njeno dalje prodavanje, isporuka i preuzimanje.

Krijumčarena droga u više navrata je otkrivena policijskim aktivnostima i oduzeta od počinilaca.

Istragu u ovom predmetu, Tužilaštvo BiH je realizovalo sa MUP-om Republike Srpske, kao nosiocem istražnih aktivnosti, uz asistenciju drugih policijskih agencija, te ostvarenu značajnu međunarodnu saradnju, u okviru ove složene istrage. Značajna saradnja ostvarena je i sa Okružnim tužilaštvom u Trebinju.

Ova optužnica pokazuje odlučnost Tužilaštva BiH i policijskih agencija da otkrivaju i procesuiraju počinioce međunarodnog krijumčarenja droga, što je krivično djelo sa ozbiljnim posljedicama po zdravlje građana, naročito mladih u BiH.

Odlučnu borbu protiv struktura narko-mafije, tužilaštvo sa svim nadležnim policijskim agencijama nastavlja i u budućnosti, radi uspostavljanja vladavine prava i bezbjednijeg okruženja za život svih građana BiH.

Optužnica je uz dokazni materijal proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE