• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud: Profesor može da drži 70 predmeta

Evropski univerzitet u Brčkom, koji se proslavio time što jedan profesor drži 70 predmeta, odlukom suda nastaviće rad.

Osnovni sud u Brčkom odgodio je izvršenje rješenja o zabrani rada Evropskom univerzitetu u distriktu, koje je prošle sedmice potpisao šef vladinog Odjeljenja za obrazovanje Momčilo Poljić, rekao je danas prorektor ove privatne visokoškolske ustanove Mirko Kulić.

Kulić je rekao da će Evropski univerzitet nastaviti sa radom sve do okončanja upravnog spora pred sudom, koji je pokrenuo Evropski univerzitet.

On je ponovo danas opovrgao sve navode iz rješenja o zabrani rada, a spor između Evropskog univerziteta i Odjeljenja za obrazovanje okarakterisao je kao Poljićevo ponašanje koje je "krajnje tendenciozno, neutemeljeno na zakonu i lišeno svake moralne norme".

Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta Momčilo Poljić donio je prošle sedmice rješenje o oduzimanju licence, čime je trajno zabranio rad Evropskom univerzitetu u Brčkom, uz obrazloženje da ne ispunjava uslove za rad i obavljanje djelatnosti prema važećim propisima iz oblasti visokog obrazovanja i zbog uočenih neotklonjivih propusta u radu.

Poljić je na konferenciji za novinare rekao da su tokom šestomjesečnog upravnog nadzora utvrđene najteže povrede zakona i najgrublji propusti u radu ove visokoškolske ustanove.

Kako su prenijeli mediji između ostalog ustanovljeno je da jedan profesor drži čak 70, a drugi 56 predmeta. Da od 60 profesora, koliko im je potrebno po standardima za izvođenje nastave, Univerzitet ima zaposleno samo deset, ali da ni jedan od njih ne ispunjava zakonske uslove u pogledu izbora u zvanje...

(Srna, Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE