• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. veteran traži istragu protiv vrha Srbije

Bivši pripadnik Armije BiH Omer Isović uputio je Tužilaštvu Zahtjev za pokretanje istrage protiv Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

Isović, inače iz Tuzle, istragu traži zbog "podstrekivanja na ratni zločin prema nesrpskom stanovništvu u BiH u periodu 1992-1995.

Isović je od Tužilaštva BiH zatražio da se ispitaju svi relevantni podaci i svjedoci, pregledaju videomaterijali i natpisi u medijima koji Vučića i Nikolića dovode u direktnu vezu s podstrekivanjem na zločine.

"Predsjedniku Srpske Radikalne Stranke Vojislavu Šešelju se već sudi u Hagu za ratne zločine koje su počinile paravojne jedinice koje su bile direktno pod njihovom kontrolom. Vučić i Nikolić su u to vrijeme zajedno sa Šešeljom bili najistaknutiji aktivisti stranke i samim tim velika je pretpostavka da su bili uključeni i u određene nečasne stvari",
piše Isović u zahtjevu koji je poslao medijima.

U prilogu je dostavio videomaterijale u kojem sadašnji predsjednik Srbije dobija orden četničkog vojvode na Romaniji, snimak u kojem se vidi kako Šešelj i Nikolić obilaze ratne srpske položaje iznad opkoljenog Sarajeva.

Dostavio je i snimak sa sjednice Skupštine Srbije na kojem Vučić govoreći o NATO bombardovanju srpskih položaja prijeti:

"Ubijte jednog Srbina, mi ćemo ubiti stotinu muslimana."

Omer Isović je tri puta ranjavani ratni vojni invalid, bivši predsjednik Organizacije Ratnih vojnih invalida, predsjednik Inicijativnog odbora za formiranje boračke stranke koja će nositi naziv Boračko-patriotska unija, prenosi Klix.ba.

(FoNet, foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE