• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ne želim osnivati izolovanu Srpsku

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio da ne želi da osnuje izolovanu Republiku Srpsku, ona će ostati u BiH dok svi ne shvate da BiH nije održiva.

"Mi ćemo ostati u BiH dok svi ne shvate da ona nije održiva", rekao je Dodik za bečki dnevnik "Standard".

Predsjednik Republike Srpske ocijenio je da je Dejtonski mirovni sporazum minirala i međunarodna zajednica koja je nametala rješenja, zaboravljajući pritom sve vrijednosti demokratskog Zapada.

"BiH kakva je stvorena Dejtonom, za nas je bila prihvatljiva, ali BiH koja je stvorena političkom silom visokog predstavnika je neprihvatljiva", objasnio je Dodik.

On je ukazao na to da je BiH iluzija, neodrživo društvo, jer su strani političari širom svijeta donosili odluke u vezi sa BiH na osnovu utisaka koje su stekli u trenutku, zapostavljajući činjenicu da u BiH ne postoji interni konsenzus.

"Ovo nije propala država zbog nas, nego propala država međunarodnih pokrovitelja. Ima mnogo međunarodnih političara koji nas za to krive. To, međutim, može doći samo od onih ljudi koji ne znaju situaciju. Mi Srbi tu BiH nismo željeli od samog početka. Postoji jedna grupa stranaca koji sjede u Sarajevu i primaju velike plate, koji šalju svoje izvještaje", rekao je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE