• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjaci neće učestvovati na sjednici

Tri delegata iz reda bošnjačkog naroda neće prisustvovati sutrašnjoj sjednici Doma naroda parlamenta BiH

Šef Kluba bošnjačkih delegata u Domu naroda parlamenta BiH Halid Genjac obavijestio je rukovodstvo ovog doma da tri delegata iz reda bošnjačkog naroda neće prisustvovati sjednici, koja je zakazana za sutra.

Predsjedavajući Doma naroda Staša Košarac rekao je Srni da ovo obavještenje, u kome se navodi da tri delegata ne mogu prisustvovati sjednici iz zdravstvenih razloga, nije obavezujuća norma po kojoj se mora postupati.

"Na samoj sjednici Doma naroda utvrdićemo postoji li kvorum za njeno održavanje ili ne", pojasnio je Košarac.

Nastavak sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je prekinuta 24. januara zbog nedostatka kvoruma, odnosno nedovoljnog broja bošnjačkih delegata, zakazan je za sutra.

Sjednica bi trebalo da bude održana prema ranije utvrđenom dnevnom redu, na kojem je i zahtjev Savjeta ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, čijem se usvajanju protive bošnjački delegati iz reda SDA.

Na sjednici 24. januara odsutni su bili Sulejman Tihić, Hasan Bećirović i Nermina Kapetanović, za koje je rečeno da su bolesni, a da bi postojao kvorum za održavanje sjednice neophodno je da iz sva tri kluba - srpskog, hrvatskog i bošnjačkog - budu prisutna po tri delegata.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac je, nakon prekida sjednice zbog nedolaska troje bošnjačkih delegata, rekao da SDA blokira institucije BiH, dok je predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda Halid Genjac najavio da će SDA upotrijebiti sva raspoloživa legitimna politička sredstva da bude spriječeno usvajanje navedenog zakona.

Uoči sjednice 24. januara, Genjac se sastao sa predstavnicima bošnjačkih udruženja i Koalicije "Prvi mart" koji su, takođe, protiv Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, a u vezi sa ovim zakonom dijelu delegata na elektronske adrese stigle su prijeteće poruke, o čemu su obaviješteni nadležni.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE