• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potjernica za Manojlom Milovanovićem!

Hrvatska je zbog zločina protiv civilnog stanovništva raspisala međunarodnu potjernicu za penzionisanim generalom VRS Manojlom Milovanovićem.

Banjalučka Alternativna televizija je večeras javila da je pojternica za Milovanovićem koji je za vrijeme rata 1992-95. bio načelnik Generalštaba Vojske RS (VRS), raspisana je još 7. januara.

"Prošao sam haški Tribunal, prošao sam Sud BiH, niko mi nije mogao naći 'ni crno iza nokta' što se tiče ratnih zločina. Odjednom dobijete međunarodnu potjernicu. Ja, a i moje kolege, osjećamo se jadno", kazao je Milovanović za ATV.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH obavijestila je policijske agencije u BiH da je odjeljenje Interpola za Hrvatsku raspisalo međunarodnu potjernicu za Milovanovićem.

Vlasti BiH nisu u sjedište Interpola u Lionu uputile prigovor na raspisanu "difuznu potjernicu" za Milovanovićem, što su međutim učinile u slučaju bošnjačkog ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića.

"Za Nasera Orića se diglo pola države, a za mene niko ne mrda", rekao je penzionisani general Milovanović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS dobilo je od kancelarije Interpola u Sarajevu obavještenje o raspisivanju potjernice Interpola u Zagrebu za generalom Vojske Republike Srpske Manojlom Milovanovićem zbog istrage u vezi sa ratnim zločinom počinjenim u Hrvatskoj.

U MUP-u Srpske Srni je rečeno da se u obavještenju navodi da Milovanović ne može biti lišen slobode, jer je državljanin BiH, ali je Hrvatskoj ponuđeno da predmet ustupi pravosuđu BiH.

MUP Republike Srpske je posredstvom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH uputio urgenciju Interpolu u Lionu kojom se traži objašnjenje zašto BiH nije obaviještena o mogućnosti raspisivanja potjernica, jer procedura predviđa obavezu Interpola da obavijesti zemlju o tome.

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske general Manojlo Milovanović izjavio je večeras Srni da ne zna šta mu konkretno Hrvatska stavlja na teret po raspisanoj međunarodnoj potjernici Interpola za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Manojlo Milovanović bio je načelnik Generalštaba Vojske Srpske. Nekoliko puta svjedočio je na suđenjima pred Haškim tribunalom.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE