• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadiću za zločin kod Bihaća 10 godina zatvora

Pripadnik Rajinovačke čete Vojske RS Đuro Tadić je osuđen na deset godina zatvora, zbog učestvovanja u u bistvu 18 civila kod Bihaća 1992. godine.

Odjeljenje Višeg suda za ratne zločine osudilo je danas pripadnika Rajinovačke čete Vojske Republike Srpske Đura Tadića na 10 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu 18 civila u Duljcima kod Bihaća, septembra 1992. godine.

Tadić i saizvršioci, koju su zbog tog zločina pravosnažno osuđeni, odgovorni su za ubistvo 18 civila koji su 23. septembra 1992. godine brali šljive na radnoj obavezi u Duljcima i teško ranili jednu osobu.

Tokom zločina u Bihaću, kako je sud utvrdio, Tadić i ostali su, naoružani automatskim oružjem, obučeni u vojne i policijske uniforme, prišli civilima i počeli da pucaju na njih.

Kada su vidjeli da se pojedini civili kriju u štali, na sjenik je bačena bomba, a potom su tijela ubijenih stavljena na gomilu i zapaljena.

Zoran Tadić, Jovica Tadić zvani "Kajo", Zoran Bergo i Željko Babić su za taj zločin osuđeni 2012. godine presudom Kantonalnog suda u Bihaću.

(Beta, Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE