• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HDZ BiH: Osuda vandalizma

Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je najoštrije osudilo vandalske napade na imovinu institucija u gradu Mostaru, HNK i sjedištu HDZ-a BiH.

Sa današnje vanredne sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH poručeno je da se ovim vandalskim činom neće riješiti problemi građana i neće donijeti ništa dobro građanima Mostara, kao i cijele BiH. 

"Stoga svim narodima i građanima, a posebno Hrvatima u BiH poručujemo da ne nasjedaju na već odavno izrežirane laži koje dolaze iz dobro poznatih političkih subjekata i `kuhinja`, na što se odavno upozoravalo", navodi se u saopštenju HDZ-a BiH. 

HDZ BiH poštuje demokratske načine traženja prava, ali neće dopustiti vandalizam i anarhiju, napade na imovinu institucija kao što se to već dogodilo, a što je rezultiralo narušenom bezbjednosnom situacijom u Federaciji BiH, kao i velikom materijalnom koja se već sada procjenjuje na desetine miliona KM. 

HDZ 1990: POTREBAN IZVJEŠTAJ BEZBJEDNOSNIH SLUŽBI

HDZ 1990 je povodom posljednjih dešavanja u Federaciji BiH zatražio kompletan izvještaj od bezbjednosnih službi, Savjeta ministara i Predsjedništva BiH o konkretnim događajima, akterima i nalogodavcima. 

Iz ove stranke predlažu sazivanje sjednice Savjeta ministara BiH, parlamenta BiH i Parlamenta Federacije BiH na kojima bi se na osnovu izvještaja nadležnih institucija obavila rasprava i donijeli zaključci koji bi zaustavili potpuno urušavanje institucija sistema. 

"Takođe, tražimo stalno zasjedanje skupština i drugih tijela kantona s ciljem pronalaska odgovora na nagomilane probleme u društvu iz njihovih ovlaštenja. Očito je, naime, da selektivni napadi na zgrade kantona upućuju političku poruku o namjeni da se one ukinu i da se dodatno centralizuje ionako loš i neefikasan sistem", navodi se u saopštenju HDZ-a 1990. 

Iz HDZ-a 1990 poručuju da ogromno nagomilano i opravdano nezadovoljstvo građana privrednim, socijalnim i opštim stanjem u BiH ne smije i ne može biti opravdanje za nerede, paljevine i uništavanje imovine, ugrožavanje života ljudi i policajaca, te da je nedopustivo da opravdani socijalni bunt određene političke grupacije koriste za ostvarivanje svojih netransparentnih ciljeva. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE