• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protesti u Sarajevu manji i mirni, ali traju

Protest ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu, u kom su građani blokirali saobraćaj glavnoj ulici u centru grada, završen je oko 20 časova.

Demonstranti su pozvali građane Sarajeva da se okupe sutra u 12 časova na mirnim protestima za smjenu vladajuće strukture.

Demonstranti su ponovili svoje zahtjeve, među kojima je i smjena članova Predsjedništva BiH.

Saobraćaj je u Sarajevu i dalje blokiran, a policija automobile preusmjerava na alternativne pravce, javili su federalni mediji.

Oko 200 demonstranata protestovalo je danas ispred zgrade Predsjedništva BiH, zahtijevajući bezuslovnu ostavku Vlade Kantona Sarajevo, Vlade Federacije BiH i formiranje nestranačkih vlada.

Oni traže i da ne budu preduzimane nikakve mjere kojima bi se ograničile mirne demonstracije građana, te da hitno budu oslobođeni uhapšeni i da protiv njih ne budu pokretani krivični postupci.

Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo otkazao je, iz bezbjednosnih razloga, proteste zakazane za sutra u 11.00 časova.

I u centru Konjica danas oko 12.00 časova okupilo se oko 300 građana, koji su na Trgu državnosti BiH protestovali protiv opštinske vlasti. Demonstranti su ubrzo krenuli prema zgradi opštine tražeći ostavke načelnika Emira Bubala, Opštinskog vijeća i ukidanje kantona.

Zgrada opštine je bila okružena pripadnicima policije koji su opremljeni za suzbijanje uličnih nereda, a protesti su prošli bez problema. Demonstranti su se mirno razišli oko 13.45 časova.

(MONDO/agencije, Foto: Beta/AP Photo/Sulejman Omerbasic)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE