• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miting i kontramiting u Bijeljini

U Bijeljini održana dva protesta - stotinjak mladih s jedne strane uzvikivala je "Lopovi!", a nasuprot njih okupila se grupa "Ne protestima u RS"

Na Gradskom trgu u Bijeljini danas su istovremeno održana dva protesta - stotinjak mladih s jedne strane uzvikivala je "Lopovi!", a nasuprot njih grupa okićena srpskim zastavama "Ne protestima u Republici Srpskoj", javlja dopisnik Srne.

Jednočasovni skup dvije suprotstavljene grupe od po stotinu ljudi, uglavnom mladih, protekao je mirno, a policija je udaljila jednog mladića koji je pokušao da nasrne na drugu grupu.

Organizatori protesta, uz nekoliko uzvika "Lopovi, lopovi!", nisu iznijeli nikakve zahtjeve, niti su imali transparente iz kojih bi bili jasni razlozi za protest.

Na kontra-protestu mladi su bili okićeni srpskim zastavama i jasno iznijeli stav "Ne protestima u Srpskoj" i "Ne širenju požara iz Federacije BiH u Republiku Srpsku".

Dvije grupe bile su razdvojene samo ulicom i brojnim policijskim snagama bez zaštitne opreme.

Mladi iz Bijeljine poručili su danas da ne žele proteste u Republici Srpskoj i založili se za očuvanje mira, dostojanstva i jedinstva u Srpskoj.

"Ne želimo BiH, ne želimo da se požari iz Federacije BiH (FBiH) prošire u dvorište Republike Srpske", rekao je novinarima organizator kontramitinga u Bijeljini Aleksandar Babić.

Stotinjak, uglavnom mladih ljudi, okićenih srpskim trobojkama, uzvikivali su poruke podrške srpskim ratnim herojima i svojim očevima koji su stvorili Republiku Srpsku.

"Može Srpska i bez tebe", jedna je od pjesama koju su okupljeni pjevali na gradskom trgu u Bijeljini.

"Mi ne želimo zlo nikome, ali ne želimo ni požar u našoj državi i poručujemo svim političarima u FBiH da manje gledaju šta se dešava u našem dvorištu, da manje pažnje obraćaju na Republiku Srpsku, a da više gledaju svoj narod, da ih ne bi popalio kao što su zapaljene zgrade vlada kantona", rekao je Babić.

Organizatori grupe "Ne protestima u Republici Srpskoj" tvrde da se iza pokušaja organizovanja protesta i u Srpskoj kriju oni koji žele da ruše srpske gradove, koji imaju novac i zaleđinu.

Učesnici antidemonstracija u Bijeljini poručili su da niko ne smije da ruši i pali srpske gradove i državu Srpsku.

"Požar iz FBiH neka tamo i ostane, mi ćemo u Republici Srpskoj sačuvati mir", pručio je u izjavi novinarima Babić, organizator grupe "Ne protestima u Republici Srpskoj".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE