• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilac Lazić pritvoren zbog primanja mita

Dragan Lazić u pritvoru narednih 30 dana, kao i još troje uključenih u slučaj mita

 Tužilac Lazić pritvoren zbog primanja mita Izvor: MONDO

Okružnom javnom tužiocu u Zrenjaninu Draganu Laziću (49) određen je pritvor do 30 dana, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo primanje mita, izjavio je Tanjugu istražni sudija Okružnog suda u Zrenjaninu Ileš Bakoš.

Rešenjem istražnog sudije, pritvoren je i vlasnik ciglane "Slavko Reljin" u Perlezu, Petar Savković iz Novog Bečeja, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Bakoš je odredio pritvor i vlasniku novosadske firme "Dijagonala" Aleksandru Vojnovu, kao i službeniku ciglane u Perlezu Dušku Mančiću, zbog sumnji da su počinili krivično delo falsifikovanja službene isprave .

Istražni sudija najavio je za ponedeljak donošenje rešenja o pokretanju istrage protiv ove "četvorke", kao i saslušanje osumnjičenog poslovođe ciglane Tihomira Savića i službenice Mire Ančić.

Bakoš je rekao da su okružni javni tužilac i još trojica osumnjičenih pritvoreni zbog sprečavanja uticaja na svedoke i prikrivanja ili uništavanja dokaza o počinjenim krivičnim delima.

Suspendovani okružni tužilac u Zrenjaninu Dragan Lazić je hitno udaljen sa posla u četvrtak, a Skupština Srbije mu je dan kasnije ukinula imunitet, čime su se stekli uslovi da mu se odredi pritvor.

Bakoš nije saopštio detalje iz istrage, ali je iz policijskih izvora saopšteno da postoji sumnja da je Lazić počinio više krivičnih dela, za šta je "nagrađen" od Savkovića sa 40 šlepera cigle koju je zatim prodao novosadskoj "Dijagonali" za 2,876.200 dinara.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE