• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umesto srpskih, u KPS-u međunarodni policajci

Fejt: ako se Srbi ne vrate u KPS, upražnjena mesta popuniće međunarodni policajci. U Gračanici do sada 100 policajaca vratilo oružje.

 Umesto srpskih, u KPS-u međunarodni policajci Izvor: MONDO

Specijalni izaslanik Evropske unije na Kosovu Piter Fejt izjavio je u nedelju da će, ukoliko se Srbi pripadnici Kosovske policijske službe ne vrate na posao, upražnjena mesta popuniti međunarodni policajci.

Fejt je mitrovičkom radiju "Kontakt plus" izjavio da se nada da će se Srbi vratiti u KPS, kako bi "mogli da održimo uspeh koji je KPS postigla".

"Službenici su suspendovani i oni imaju priliku da se vrate na posao. Ako se oni ne vrate, onda će upražnjena mesta popuniti međunarodni policajci", ponovio je Fejt.

Srpski pripadnici KPS-a u stanicama centralnog dela Kosova i Kosovskog Pomoravlja suspenodovani su zbog odbijanja da i dalje budu u lancu komandovanja KPS-a, zahtevajući da budu pod isključivom komandom UNMIK policije.

Na odluku da izađu iz lanca komandovanja KPS-a Srbi su se odlučili protestujući zbog jednostranog proglašavanja nezavisnosti Kosova.

Portparol KPS-a Veton Eljšani izjavio je Tanjugu da je do nedelje u podne u Gračanici oružje predalo oko 100 Srba pripadnika KPS-a, dok je u Gnjilanu to učinilo oko 160 pripadnika srpske nacionalnosti.

U Štrpcu, za sada, niko od srpskih pripadnika KPS-a nije predao naoružanje, rekao je Eljšani, dodajući da KPS u tom regionu Kosova funkcioniše bez problema.

Predstavnici UNMIK-a i Glavnog štaba KPS-a odbili su zahteve srpskih policajaca, a o istim zahtevima policajaca u Štrpcu tek treba da se razgovora.

Srpski policajci na području Gnjilana i u centralnom delu Kosova su suspendovani na 48 sati, a o njihovoj daljoj sudbini, posle predaje oružja i isteka tog roka, raspravljaće policijski inspektorat.

U regionu Gnjilana je zaposleno 129 Srba pripadnika KPS-a ne računajući one koji rade u graničnoj policiji (31).

U regionu Prištine zaposleno je 107, u Prizrenu dva, Peći devet, Štrpcu 49 i regionu Mitrovice oko 300 policajaca .

U pograničnoj policiji na Kosovu zaposlena su 144 policajca srpske nacionalnosti.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE