• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri istrage o neredima u Beogradu

Beogradski sudovi pokrenuli su do sada istrage protiv ukupno tri osobe zbog nereda tokom protesta "Kosovo je Srbija".

 Tri istrage o neredima u Beogradu Izvor: MONDO

Protest je održan u Beogradu 21. februara. Od te tri osobe jedna je zadržana u pritvoru.

Okružni sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv Milana Živanovića u vezi nereda kod američke ambasade u Beogradu.

On se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti i tešku krađu, a u subotu popodne (1. marta) posle saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana.

Taj sud istražuje i okolnosti pod kojima je u američkoj ambasadi u Beogradu te večeri nastradao Zoran Vujović (20), student iz Novog Sada, poreklom sa Kosova i Metohije.

Prvi opštinski sud u Beogradu pokrenuo je prošle sedmice istragu protiv dve devojke sa snimka poznatog kao "Kosovo za patike", Maje Trbojević (20) i Jovane Petrović (19), zbog sumnje da su izvršile krivično delo teška krađa.

Portparol suda Ana Milošević potvrdila je da osim protiv njih dve, Prvi opštinski sud za sada nije pokretao druge istrage, niti je dobio nove zahteve tužilaštva.

One će se u daljem toku krivičnog postupka braniti sa slobode pošto im pritvor nije određen jer ga tužilaštvo nije ni zahtevalo. Na video snimku koji se moze pogledati na sajtu www.youtube.com vidi se kako Trbojevićeva i Petrovićeva uzimaju odeću i patike iz radnji koje su demolirane posle velikog mitinga 21. februara, koji je u Beogradu održan povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije.

Sekretar Drugog opštinskog suda u Beogradu Nada Đorđević izjavila je da taj sud, još uvek nije dobio nijedan zahtev tužilaštva za postupanje.

Republičko tužilaštvo je krajem prošle sedmice saopštilo da je Prvom i Drugom opštinskom tuzilaštvu policija podnela 44 krivične prijave protiv 80 osoba koje su, posle intezivne istrage, osumnjicene da su počinioci nereda na dan održavanja mitinga "Kosovo je Srbija".

Za tešku krađu krivične prijave su podnete protiv 54 osobe, za učestvovanje u grupi koja izvršava krivično delo protiv 10 osoba, za sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje prijave su podnete protiv 12 osoba.

Za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti krivične prijave su podnete protiv dva lica i za nasilničko ponašanje i uništenje i oštećenje tuđe stvari prijave su podnete protiv dva lica.

Izgrednici su na dan održavanja mitinga "Kosovo je Srbija" , 21. februara, zapalili ambasadu SAD, razbili i druge ambasade i više izloga na prodavnicama i bankama u centru grada, demolirali objekte "Mekdonaldsa" na Terazijama, Slaviji i Zelenom vencu, a pritom su odnoslili robu iz razbijenih radnji.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE