• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrhovni sud odbacio Legijin zahtev

Pravosnažna presuda za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića ne može se više pobijati.

 Vrhovni sud odbacio Legijin zahtev Izvor: MONDO

Pravosnažna presuda za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića ne može se više pobijati bilo kakvim sredstvima, rečeno je u Vrhovnom sudu.

Vrhovni sud je saopštio da je odbacio, kao neosnovan, zahtev branilaca osuđenih Milorada Ulemeka Legije i Branka Berčeka za ispitivanje zakonitosti presuda kojom su oglašeni krivim i osuđeni za zločinačko udruživanje i druga krivična dela.

Vrhovni sud je u julu prošle godine u trećem stepenu odbacio i njihove žalbe na prvostepenu i drugostepenu presudu kojom su osuđeni na po 40 godina zatvora.

Portparol suda Vesna Dabić kazala je da nema više mogućnosti u ovom predmetu da se pokrene bilo kakav postupak, nit pobija pravosnažna presuda.

Ulemek i Berček imali su pravo na žalbu u trećem stepenu, pre vanrednog pravnog leka, jer su osuđeni na maksimalne kazne od po 40 godina.

U vreme kada su razmatrane žalbe Ulemeka i Berčeka u trećem stepenu, sud je razmatrao i odbio i zahteve četvorice pravosnažno osuđenih na kazne kraće od 40 godina za ispitivanje zakonitosti tih presuda.

U ovom saopštenju navodi se da je sud odbacio zahtev branioca osuđenog Nenada Bujoševića u odnosu na prvostepenu i drugostepenu presudu, a kao nedozvoljen u odnosu na presudu trećeg stepena.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE