• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eljšani: Nema zamene za suspendovane Srbe

Portparol KPS Veton Eljšani izjavio je da mesta suspendovanih srpskih policajaca u nekoliko sredina na Kosovu nisu popunjena.

 Eljšani: Nema zamene za suspendovane Srbe Izvor: MONDO

Eljšani je rekao da su na obezbeđivanju reda na području Gnjilana, kao i u Gračanici i okolnim selima centralnog Kosova, angažovani postojeći policajci albanske i drugih nacionalnosti i međunarodni policajci.

"Mesta koja su pripadala Srbima nisu popunjena, jer su oni još uvek u radnom odnosu i mi tražimo od njih da se vrate na posao", rekao je Eljšani Tanjugu i pojasnio da je trenutno u stanici policije u Gračanici u četiri smene angažovano 17 pripadnika KPS-a i 10 internacionalaca.

Do pre neki dan, kada su srpski pripadnici KPS-a saopštili da odbijaju poslušnost centrali KPS-a i da zahtevaju isključivu vezu sa UNMIK policijom, u Gračanici je u četiri smene bilo angažovano 58 pripadnika KPS-a i dva međunarodna policajca.

Nakon odbijanja poslušnosti komandi KPS-a, zbog jednostranog proglašavanja nezavisnosti Kosova, Glavni štab KPS-a je odlučio da srpske policajce suspenduje na 48 sati, uz obavezu da predaju službeno oružje i drugu opremu.

Nakon suspenzije 160 srpskih policajaca u regionu Gnjilana, policijsku službu u Kosovskom pomoravlju uveden je sličan postupak kao i u Gračanici. U policijskim stanicama na području Gnjilana angažovano je samo postojeće lokalno i međunarodno policijsko osoblje, bez novih službenika.

Od ukupno 710 srpskih policajaca u KPS-u, suspendovano je 276, dok su protest iskazala i 44 srpska policajca u Štrpcu. O njihovim zahtevima Glavni štab KPS-a još nije saopštio svoj stav. Najviše, 300 srpskih policajaca pri KPS-u, angažovano je na severu Kosova, koje je pod ingerencijom UNMIK-a.

U ostalim sredinama na Kosovu sva policijska ovlašćenja su predata KPS-u.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE