• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rogozin: Nije realno vojno prisustvo Rusije na Balkanu

Predstavnik Rusije u NATO-u Dmitrij Rogozin izjavio je da nije realno vraćanje ruskih vojnika i policajaca na Kosovo.

 Rogozin: Nije realno vojno prisustvo Rusije na Balkanu Izvor: MONDO


Predstavnik Rusije u NATO-u Dmitrij Rogozin izjavio je da nije realno vraćanje ruskih vojnika i policajaca na Kosovo i Metohiju, ali da je konačna odluka o tome u nadležnosti predsednika Rusije.

"Nema razloga da se Rusija vojno vraća na Balkan. Mislim da bi dolazak ruskih vojnika na Kosovo onemogućio Srbiju da brani sebe, jer smatram da Srbija ima sve kapacitete da se brani sama", rekao je Rogozin za "Večernje novosti".

On je ocenio i da jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova može da bude signal za Srbe u Republici Srpskoj i dodao da su "prazne priče" da je Kosovo jedinstveni slučaj.

"Ako neko Srbiji oduzima deo teritorije, onda Srbija može da traži kompenzaciju za taj gubitak, uključujući i Republiku Srpsku, jer je napušteno pravilo nepovredivosti državnih granica i oni koji su priznali Kosovo moraju da imaju to na umu", rekao je Rogozin.

On je dodao da Rusija zna da zapadne zemlje pokušavaju da "na mala vrata" uvedu Kosovo u neke forume UN, ali da će Rusija sprečiti svaki takav pokušaj.

"Nećemo dopustiti nikakvu vrstu nezavisnog života države Kosovu jer je ono deo Srbije, deo srpske teritorije, i samo u dogovoru sa Beogradom može, eventualno, da postane država", rekao je ruskim ambasador pri NATO-u.

On je kazao da će Rusija učiniti sve da vrati međunarodno-pravni poredak u pređašnje stanje.

Rogozin je dodao da je Rusija bliska ideji da se UNMIK zadrži u sredinama gde žive Srbi, jer je misija Euleks, po njegovoj oceni, nelegalna.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE