• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi u Gnjilanu i Vitini napustili službu

Svi Srbi zaposleni u privremenim kosovskim institucijama, lokalnoj samoupravi i javnim službama u Gnjilanu napustili su radna mesta.

 Srbi u Gnjilanu i Vitini napustili službu Izvor: MONDO

Grupa od 73 službenika odbila je da nastavi rad u tim ustanovama jer ne prihvataju samoproglašene institucije nezavisnog Kosova.

Srbima u Gnjilanu pridružilo se i petnaestoro zaposlenih Srba u opštini Vitina.

Oni odbijaju svaku saradnju sa kosovskim privremenim institucijama, ali nastavljaju rad po propisima UNMIK-a.

To je novi talas otkazivanja saradnje Srba sa javnim kosovskim službama, nakon što je pre dve nedelje Skupština Kosova jednostrao usvojila deklaraciju o nezavisnosti.

Pre Srba službenika javnih kosovskih službi, saradnju sa Glavnim štabom Kosovske policijske službe otkazali su policajci u regionima Gnjilana, Prištine i Štrpca.

Zbog insistiranja da ubuduće sarađuju samo sa UNMIK policijom, oko 300 policajaca Srba je suspendovano, vratilo službeno oružje i drugu opremu, ali im je ostavljena mogućnost da se vrate pod komandni lanac KPS-a, ukoliko promene odluku.

U znak podrške suspendovanim srpskim policajcima iz Kosovske policijske službe (KPS) sa centralnog Kosova, nekoliko desetina meštana Gračanice juče je formiralo krizni štab zbog, kako su naveli, "ugroženosti lične i imovinske bezbednosti srpske zajednice".

U zahtevima šefu UNMIK-a Joahimu Rikeru, Srbi u Gračanici traže povratak srpskih policajaca u KPS u Gračanici i ostalim podstanicama u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, kao i da njima rukovodi UNMIK policija.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE