• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS protiv stavljanja rezolucijije na dnevni red

DS se kategorički protivi da rezolucija o teritorijalnoj zaštiti Srbije koju predlaže SRS bude stavljena na dnevni red sednice parlamenta.

 DS protiv stavljanja rezolucijije na dnevni red Izvor: MONDO

Demokratska stranka se kategorički protivi da rezolucija o teritorijalnoj zaštiti Srbije koju predlaže Srpska radikalna stranka bude stavljena na dnevni red sednice parlamenta koja se održava u sredu, izjavila je šefica Poslaničke grupe DS Nada Kolundžija.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je nedopustivo i nezamislivo da se spoljna politika države vodi mimo Vlade i dodala da parlament nije ovlašćen za to.

Kolundžija, koja očekuje da sve stranke vladajuće koalicije imaju isti stav, podsetila je da je Vlada formirana na pet principa od kojih je jedan evropski put Srbije.

Prema njenim rečima, nedopustivo je da tako važno pitanje na dnevni red postavlja opoziciona stranka, ma koliko velika ona bila.

"Nezamislivo je da se o promeni kursa vlade eventulano odluka donosi nekom drugom većihom u odnosu na ovu koja je izbrala vladu", kazala je Kolundžija i dodala da je to neprihvatljivo bez obzira na sadržaj rezolucije.

Upitana da li će na sutrašnjoj sednici biti reči o akcionim planovima minsitarstva posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, ona je rekla da DS na tom ne insistira, ali da će se složiti ukoliko Vlada smatra da parlament o tome treba da raspravlja.

Ona je, međutim, izrazila bojazan da je reč o nameri da se menjaju akcioni planovi kako bi srbija išla ka izloaciji.

Za informacije o tome da DS razmišlja o referendumu o pristupanju Evropskoj uniji, Kolundžija je rekla da su to za sada kalkulacije.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE