• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

G17: Rasprava o rezoluciji bila bi presedan

Skupštinska rasprava o rezoluciji koju predlaže SRS bila bi presedan, jer se o njoj nije izjasnila Vlada Srbije, tvrdi Tomica Milosavljević.

 G17: Rasprava o rezoluciji bila bi presedan Izvor: MONDO

Potpredsednik G17 Plus Tomica Milosavljević izjavio je da je ta stranka protiv rezolucije koju je predložila Srpska radikalna stranka (SRS) i ocenio da bi skupštinska rasprava o tom predlogu bila presedan.

Milosavljević je na konferenciji za novinare rekao da je G17 Plus protiv rezolucije SRS o zaštiti teritorijalnog integriteta Srbije, pošto o njoj nije bilo rasprave na sednici Vlade niti su obavljene konsultacije šefova poslaničkih grupa u parlamentu.

"U tom slučaju, bio bi presedan da se taj predlog stavi na dnevni red sednice Skupštine Srbije", rekao je Milosavljević.

Komentarišući mogućnost raspisivanja referenduma o nastavku procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, Milosavljević je rekao da su se građani Srbije o tome izjasnili na predsedničkim izborima na kojima je ubedljivu većinu dobio kandidat evropske orijentacije.

"Predsednički izbori već su bili neka vrsta velikog referenduma", dodao je Milosavljević i naglasio da za sve eventualne inicijative postoje nadležne državne institucije i odgovarajuća procedura.

Povodom izjava funkcionera Demokratske stranke Srbije (DSS) da ta stranka neće sa G17 Plus razgovarati o najvažnijim državnim pitanjima, Milosavljević je rekao da "problem ima onaj ko nije spreman za komunikaciju" sa drugim članicama vladajuće koalcije.

Prema njegovim rečima, "niko nema monopol ni tapiju" na državne interese i oni su zajednička obaveza svih koalicionih partnera koja nadilazi interese stranaka.

Milosavljević je rekao da "ne vidi razlog" da G17 Plus napusti vladu ukoliko DŠ u Skupštini podrži rezoluciju SRS i ako ne bude učestvovala u najavljenim razgovorima o najvažnijim državnim pitanjima.

"Dok postoji zajednička volja za ostvarenje svih pet principa na kojima se zasniva koalicioni dogovor, dotle postoji i dovoljno vezivnog tkiva za koaliciju i energije i snage da se obavljaju poslovi u izvršnoj vlasti", rekao je Milosavljević.

Milosavljević je naglasio da je G17 Plus osigurala opstanak u vladi voljom građana iskazanom na poslednjim predsedničkim izborima na kojima je pobedio kandidat kojeg je podržala ta stranka.

Dodao je da je G17 Plus spremna i za vanredne parlamentarne izbore ukoliko "ne bude drugog izlaza".

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE