• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: I dalje potrebna pomoć u Lazarevu

Autor mondo.ba

U banjalučkoj Osnovnoj školi "Borisav Stanković" protekla tri dana dijeljeni su paketi pomoći koje je dostavila Gradska uprava za stanovništvo mjesnih zajednica Lazarevo 1 i 2, a čija su domaćinstva zahvaćena poplavama.

Pakete su dijelili članovi Savjeta mjesnih zajednica Lazarevo 1 i 2, predstavnici boračke organizacije, Crvenog krsta i udruženja penzionera iz Lazareva, te određeni broj mještana volontera. Podijeljeno je oko 2000 paketa (prehrambeni, higijenski i paketi koji su sadržavali proizvode za bebe).

Vršilac dužnosti predsjednika savjeta Mjesne zajednice "Lazarevo 1", Obrenko Slavnić zahvalio se svima koji su učestvovali u akciji, kao i Gradskoj upravi koja je donirala pakete.

"Paketi će pomoći mještanima u prvobitnom periodu, a nadamo se da će akcija biti nastavljena i proširena, jer je ljudima potrebno još mnogo toga poput parketa, namještaja...", kazao je Obrenko Slavnić.

Potpredsjednik Savjeta MZ "Lazarevo 2", Igor Moconja izjavio je za MONDO da je sve manje volontera koji pomažu ugroženim mještanima banjalučkog naselja Lazarevo.

"Pomažemo volonterski koliko je u našoj moći i nadam se da mještani to prepoznaju. Želim da istaknem da je prvi dan aktivnosti bilo najviše volontera i da smo najveći dio pomoći podijelili tada. Međutim, kako vrijeme prolazi entuzijazam polako splašnjava i sve je manje volontera tako da je i sve teže onima koji ostaju i pomažu ugroženima. Poručujem da će članovi savjeta MZ Lazarevo 1 i 2 ostati na raspolaganju i za buduće slične akcije pomoći našim mještanima i zahvalan sam onima koji su bili s nama ovih dana i pomogli u dijeljenju paketa", kazao je je Moconja.

"Išli smo od kuće do kuće i dijelili pakete i samo slučajno se moglo desiti da je neko eventualno preskočen, a naša namjera je bila da pomoć bude dostavljena svim ugroženim i nadam se da je tako“, rekao je Nenad Dragušić, predsjednik Udruženja penzionera "Lazarevo 1".

Iz Savjeta MZ Lazarevo 1 i 2 dodaju da nije bilo ozbiljnijih problema u distribuciji pomoći.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE