• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS: Referendum građana o EU i Kosovu

DSS predlaže - referendum građana o tome da li su za EU bez Kosova.

 DSS: Referendum građana o EU i Kosovu  Izvor: MONDO

Demokratska stranka Srbije (DSS) smatra da bi bilo najbolje organizovati referendum na kojem bi se građani slobodnom voljom opredelili da li su za to da Srbija uđe u Evropsku uniju sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu ili bez Kosova i Metohije, rekao je portparol te stranke Andreja Mladenović.

On je istakao da bi taj referendum morao da bude apsolutno fer i demokratski, a da tačno pitanje o kojem bi se građani izjašnjavali treba konsenzusom da utvrde parlamentarne stranke u Skupštini Srbije.

"Pošto su sve parlamentarne stranke u Srbiji za ulazak u EU podrazumeva se da ne treba organizovati referendum o tome da li hoćemo u EU, već da bi se rešio problem koji postoji - da li u EU idemo sa Kosovom i Metohijom ili bez", rekao je Mladenović.

On je ocenio da je "dosadašnja zvanična politika bila da je Kosovo Srbija i da u EU idemo sa Kosovom kao svojim sastavnim delom".

"Bilo bi jako važno da građani na fer i demokratskom referendumu potvrde ovu zvančnu politiku i donesu odluku da je ne menjaju", rekao je Mladenović.

"DSS će inicirati konsultacije parlamentarnih stranaka, da vidimo da li je ideja o fer i demokratskom referendumu prihvatljiva, i da li parlamentarne stranke mogu da se dogovore oko preciznog pitanja o kojem bi se građani izjašnjavali", rekao je Mladenović.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE