• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ren: Vlada Srbije da potvrdi "bliskost" EU

Evropski komesar za proširenje Oli Ren, predstavljajući strategiju Brisela za zapadni Balkan, traži od Vlade Srbije da potvrdi bliže veze sa Unijom.

 Ren: Vlada Srbije da potvrdi "bliskost" EU Izvor: MONDO

"U poslednje vreme je bilo izjava u Beogradu da u tom pravcu ne treba ići dalje, pa zato Evropska unija traži od Vlade Srbije da potvrdi privrženost bližim vezama sa Unijom", izjavio je Ren na konferenciji za štampu.

"Velika većina gradjana Srbije čvrsto podržava članstvo u Evropskoj uniji, Vlada Srbije bi trebalo da sluša tu većinu", istakao je Ren, dodajući da EU čeka signal iz Beograda.

Odgovarajući na pitanje šta misli o predlogu rezolucije Srpske radikalne stranke o evropskim integracijama, Ren je rekao da "nema nameru da se upliće u donošenje odluka u Srbiji", dodajući da je svestan da "Srbija prolazi kroz težak period zbog istorijske važnosti Kosova".

"Postoje, medjutim, granice i crvena linija, a to je da ne prihvatamo bilo kakvo nasilje", izjavio je Ren i dodao da EU "osuđuje svako nasilje" i očekuje da ga osude svi lideri u regionu".

Evropski komesar je dodao da EU ostaje spremna da potpiše Sporazum SSP sa Srbijom pošto Beograd bude ispunio uslove vezane za punu saradnju s Haškim tribunalom.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE