• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: Zaključci Brisela neprihvatljivi

"Svaki gradjanin Srbije zna da zaključci Brisela znače nastavak najgrubljeg kršenja medjunarodnog prava".

 Koštunica: Zaključci Brisela neprihvatljivi Izvor: MONDO

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica saopštio je da su zaključci Evropske komisije, koji su tokom dana predstavljeni u Briselu, neprihvatljivi jer je Komisija konstatovala da je Kosovo proglasilo nezavisnost a nije konstatovala da je Srbija to poništila.

Koštunica je naveo da se sa Briselom mora raspraviti "ključno pitanje za stabilnost zemlje" - da li pravni sporazumi koje EU nudi Beogradu podrazumevaju ili ne celovitu Srbiju.

Evropska komisija danas je objavila zaključke da Kosovo ima jasnu evropsku perspektivu i konstatovala da je Priština proglasila 17. februara nezavisnost, a da će EU u narednom periodu pomoći Kosovu kroz misiju Euleks i kroz finansijsku pomoć od milijardu evra, podseća se u saopštenju.

Istovremeno Evropska komisija nije konstatovala da su Vlada Srbije i Narodna skupština poništile odluku o proglašenju lažne države na tlu Srbije, naveo je predsednik Vlade Srbije.

To znači, prema Koštuničinim rečima, da su za Evropsku komisiju relevantne protivpravne odluke od 17. februara, a da nisu relevantne odluke Srbije koja je medjunarodno priznata država i članica UN.

"Ovi zaključci Evropske komisije su apsolutno neprihvatljivi", saopštio je premijer i ocenio da "svaki gradjanin Srbije zna da oni znače nastavak najgrubljeg kršenja medjunarodnog prava".

Koštunica je naveo da je dužnost Srbije da "pošteno, odgovorno i bez dovijanja" raspravi sa EU da li pravni sporazumi koje EU nudi Srbiji podrazumevaju, kako se navodi, "celovitu ili osakaćenu državu".

To pitanje se mora rešiti i nikakvom propagnadom se ne može gurnuti u stranu. Niko nema pravo da zatvara oči pred ovim ključnim pitanjem za stabilnost i budućnost zemlje, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE